"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лукашенко підвищить ціну транзиту російського газу

Вівторок, 2 листопада 2010, 15:40

Білорусь в 2011 році підвищить ставку за транзит газу по своїй території до 2 доларів за тис. кубометрів на 100 кілометрів з нинішніх 1,88 доларів.

До того ж, як відзначив перший віце-прем'єр Володимир Семашко на засіданні уряду, Білорусь чекає нового зростання ставок з 2012 року, повідомляє БєлТА.

"Цього року тарифи на транзит складають 1,88 доларів, в наступному 2 долала. Далі будемо сперечатися", - сказав Семашко.

Нагадаємо, що в 2007 році Мінськ і російська компанія "Газпром" підписали довгостроковий контракт, який передбачає до 2012 року автоматичне зростання цін на газ в залежності від рівня цін на нафту при відповідному підвищенні транзитних ставок.

Реклама:

Таким чином, ціна на російський газ для Білорусі в 2011 році може вирости до 210-220 доларів за тис. кубометрів з нинішніх 184 долара.

Відзначимо, що через Білорусь в Європу щорічно прокачується більше 40 мільярдів кубометрів газу і Мінськ сподівається зберегти ці обсяги в майбутньому.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що ціни на газ для Білорусі в 2011 році повинні відповідати раніше підписаним контрактом. Таким чином, прем'єр відмовив Мінську, який просив знизити ціни на паливо вже в 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: