Україна має дозволити мобільному інтернету розвиватися - експерт

Вівторок, 2 листопада 2010, 14:04

На сьогодні стандарт GSM повністю вичерпав себе.

Про це заявив голова української бізнес-одиниці VimpelCom Ltd Ігор Литовченко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Проникнення перевищило 120%, тому ринок виросте ще максимум на 2%, або на 1 млрд. гривень у наступному році. При цьому інтернет зараз показує таку ж динаміку, як мобільний зв'язок на початку 2000-х", - пояснив він.

При цьому він зазначив, що наскільки сильно виросте цей сегмент, залежить більше не від операторів, а від Нацкомісії з питань регулювання зв'язку.

Реклама:

На думку Литовченка, однією з пріоритетних в економіці країни має стати телекомунікаційна галузь, яка буде збільшувати валовий дохід Україні.

"За даними Світового банку, зростання проникнення інтернету в країні на 1% дає збільшення експорту на 3-4%. Всі розуміють, що майбутнє за мобільним інтернетом і FTTB. Щоб у виграші були абоненти, держава і бізнес, необхідно стимулювати ці технології. Для цього потрібні ліцензії на зв'язок 3G, рефармінг частот і принцип технологічної нейтральності, який дозволить використовувати одні і ті ж частоти в різних стандартах", - зазначив він.

"Всі ці питання лежать виключно в полі регуляторних рішень, від держави навіть не потрібно витрачати на це гроші - лише отримувати доходи до бюджету. Потрібно просто прийняти необхідні рішення", - наголосив Литовченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!