Світовий банк дав Києву 100 тисяч щоб отримати мільйон?

Вівторок, 2 листопада 2010, 13:35

Київська міська державна адміністрація та Офіс Світового банку в Україні розпочинають співпрацю з підготовки довгострокової Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу Київської міськдержадміністрації.

У рамках співпраці запланована участь іноземних експертів, проведення публічних обговорень, обмін досвідом з іншими європейськими містами. Співпраця буде здійснюватися за фінансової підтримки Альянсу міст (Cities Alliance).

Підписання меморандуму між столичною мерією, Світовим банком та Альянсом міст планується в листопаді 2010 року після остаточного погодження умов угоди.

Реклама:

"Базовий документ розвитку столиці - Стратегію розвитку Києва до 2025 року - ми матимемо вже в травні 2011-го. При його розробці, в першу чергу, будемо орієнтуватися на думку киян. Для визначення бачення майбутнього столиці та пріоритетів її розвитку ми плануємо провести соціологічні дослідження, організувати роботу фокус-груп. Кияни самі повинні вирішити, яким бути місту", - зазначив у своєму коментарі перший заступник голови КМДА Олександр Попов.

Він зазначив, що Київ не має власної Стратегії розвитку на довгострокову перспективу, хоча такий документ є базовим для міста, оскільки в ньому визначаються пріоритети й основні шляхи досягнення стратегічної мети.

Попов наголосив, що розвиток інфраструктури, транспортних та інженерних мереж, створення робочих місць та залучення інвестицій у такому багатомільйонному мегаполісі, як Київ, має відбуватись комплексно.

"Такий підхід дозволить об'єднати зусилля влади і суспільства, київської громади, для покращення ситуації в місті, для здійснення системних реформ в інтересах киян. Першочергові зміни здійснюватимемо у тих сферах життя, які сьогодні найбільше турбують киян, - це охорона здоров'я, комунальна сфера, транспортне обслуговування", - запевнив Попов.

Як повідомлялося, 9 серпня 2010 року КМДА створила спеціальний консультативно-дорадчий орган - Комітет з розробки Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року.

12 серпня столична влада почала роботу над розробкою Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

28 жовтня начальник Головного управління економіки та інвестицій КМДА Ігор Довбань повідомив, що минулого четверга КМДА одержала інформацію про те, що виграла грант Світового банку, а підписано цей документ буде 15-19 листопада.

За інформацією Довбаня, сума гранту становить близько 100 тис. доларів.

За словами керівника управління, після завершення технічного завдання КМДА має намір залучити іноземну консалтингову компанію для розробки самої Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

Довбань уточнив, що тендер на залучення іноземного консультанта планується провести до кінця 2010 року.

Він не озвучив, скільки коштуватиме місту написання такої стратегії, відзначивши, що, наприклад, в Донецькій області розробка стратегії обійшлася місту в 1 млн. доларів, і Київ орієнтується "десь на цю цифру".

Довбань зазначив, що кошти на розробку стратегії можуть бути направлені з міського бюджету, а також КМДА розраховує на підтримку державного бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!