Бродський придумав для митників "бонуси" з контрабанди

Вівторок, 2 листопада 2010, 11:36

Державний комітет із питань регуляторної політики та підприємництва пропонує виплачувати митникам, що вказали на контрабанду, 25% від її вартості.

Відповідну ініціативу озвучив голова комітету Михайло Бродський під час засідання громадської колегії з питання удосконалення Митного кодексу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Це спірне питання. Ми його зараз обговорюємо, щоб тому, хто вказав на контрабанду, виплачувати нагороду, дуже велику", - сказав він.

"Ну от, є у нас поняття скарбу: якщо ти знайшов скарб, ти отримуєш 25%. Давайте запропонуємо уряду і парламенту ввести таку норму: вказав на контрабанду - отримуєш 25% від вартості вантажу", - зазначив Бродський.

Реклама:

Голова Держкомпідприємництва пояснив, що винагороду митник, який вказав на контрабанду, одержуватиме після того, як товар буде реалізовано в Україні.

На зауваження присутніх на засіданні колегії представників бізнесу, що в такому випадку митники будуть зацікавлені оформляти всі вантажі як контрабанду, Бродський зазначив: "Ні. Просто вся, що є, контрабанда, стане контрабандою".

як повідомлялося, раніше керівництво Державної митної служби прийняло рішення "розпочати глибоке, докорінне реформування митної системи".

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко сподівається, що до кінця 2010 року в Україні будуть прийняті зміни до митного законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!