Генпрокуратура покінчила зі справою урядовця Тимошенко

Вівторок, 2 листопада 2010, 10:55

Генпрокуратура закінчила розслідування у кримінальній справі щодо колишнього в.о. міністра оборони в уряді Юлії Тимошенко Валерія Іващенка.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Також Генпрокуратура закінчила розслідування щодо арбітражного керуючого державного підприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод" М.

Їх звинувачують у службових зловживаннях та пособництві у незаконному відчуженні майна під час його санації.

Реклама:

У ході досудового слідства встановлено, що обвинувачений Іващенко "у листопаді минулого року, обіймаючи вказану посаду, зловживаючи службовим становищем, усупереч інтересам служби та в порушення вимог законів, підписав складений керуючим санацією М. план санації, яким передбачено реалізацію державного майна", - ідеться у повідомленні.

Як зазначили у Генпрокуратурі, було передбачено реалізацію, зокрема, трьох причалів, бомбосховища та будівлі, яка забезпечувала розміщення і збереження мобілізаційних матеріальних резервів, що не дозволялося за процедурою санації.

"Унаслідок незаконних дій обвинувачених майно державного підприємства було реалізовано одній із приватних комерційних структур, що завдало збитків державі на суму 70,9 млн. гривень", - йдеться у повідомленні.

"Стосовно обох обрано запобіжний захід - взяття під варту", - зазначає Генпрокуратура.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: