"Київгаз" остаточно повернули киянам

Вівторок, 2 листопада 2010, 10:49

1 листопада Господарський суд Києва у повному обсязі задовольнив позовні вимоги Генпрокуратури та визнав, що ВАТ "Київгаз" належить територіальній громаді міста.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

Згідно з рішенням суду, договір купівлі-продажу 28,46 % пакету акцій ВАТ "Київгаз" визнано недійсним.

"Сьогоднішнє рішення суду по ВАТ "Київгаз" дозволить відновити контроль за діяльністю підприємства, а це запорука стабільного газопостачання для понад 2 мільйонів київських споживачів, серед яких 1 300 комунально-побутових закладів, понад 300 промислових підприємств та фізичні особи", - сказав Попов.

Реклама:

"Тепер, коли місто відновило свої майнові права на "Київгаз", я впевнений у стабільній роботі компанії загалом і особливо під час опалювального сезону", - сказав голова правління ВАТ "Київгаз" Сергій Слепкань, якого цитує прес-служба компанії.

На його думку, територіальна громада повинна контролювати підприємство, яке забезпечує життєдіяльність столиці і від чиєї безаварійної та безперебійної роботи залежить життя киян.

У мерії нагадали, що це вже третє стратегічне підприємство, що впливає на життєзабезпечення столиці, яке було повернуто у власність територіальної громади.

Раніше місто відновило контроль над ВАТ "АК "Київводоканал", ХК "Київміськбуд" та АТ "Київенергохолдинг".

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!