У Азарова допоможуть заробити російським хімікам

Вівторок, 2 листопада 2010, 10:05

Урядова Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі скасувала антидемпінгові мита щодо аміачної селітри "Мінерально-хімічної компанії "Єврохім".

Відповідне рішення було оприлюднене у повідомленні комісії в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" і набуло чинності 30 жовтня, пише газета "Дело".

Видання нагадує, що у травні 2010 року комісія призупинила на шість місяців дію антидемпінгового мита на імпорт російської аміачної селітри, введеного Україною в 2008 році.

Це мито було встановлене на рівні 11,91%, при цьому для "Єврохіму", який співпрацював із Мінекономіки, його показник був визначений на рівні 10,78%.

Реклама:

Тепер, на думку експертів, російські хіміки зможуть збільшити свої прибутки при поставках своєї селітри на український ринок.

"Собівартість російської продукції нижча від української у 2,5-3 рази, враховуючи, що ціна на газ - основна сировина при виробництві азотних добрив, становить всього 80 доларів за тисячу кубометрів для російських заводів, у порівнянні з ціною 270 доларів для українських виробників", - пояснює старший аналітик інвестиційної компанії" Драгон Капітал "Тамара Левченко.

У таких умовах, враховуючи, що російські компанії, як правило, продають свою продукцію на український ринок за ринковими цінами, скасування мит дозволить їм збільшити свою вигоду від поставок в Україну.

"Реалізація продукції за ринковими цінами дозволить російським підприємствам збільшити свою маржу при торгівлі на українському ринку", - вважає керівник департаменту з питань агропромислового комплексу і хімічної промисловості центру "Держзовнішінформ" Дмитро Гордейчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: