"Газпром" поки все "дуже влаштовує"

Вівторок, 2 листопада 2010, 08:58

Жодних нових домовленостей щодо ціни на російський газ для України нині не існує.

Про це заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов в інтерв'ю російському каналу Russia Today, повідомляє агентство "УНІАН".

"У нас діє контракт, відповідно до якого визначається ціна. Вона коригується щокварталу в залежності від того, як змінюються ціни на нафтопродукти. Тому ті оцінки, які звучать в різний час, жодним чином одна одній не суперечать, а просто відображають поточну ситуацію", - сказав він.

"Ніяких нових домовленостей щодо ціни на газ нині у нас немає - просто ідеться про те, яка ціна вийде при розрахунку за формулою, що міститься у контракті", - зазначив Купріянов.

Реклама:

При цьому, відповідаючи на запитання, чи готовий "Газпром" до перегляду газових угод, він заявив, що компанію влаштовує діючий контракт з Україною.

"Ми можемо розглядати різні пропозиції та побажання, хоча, безумовно, як постачальника нас дуже влаштовує цей (діючий) контракт", - зазначив представник "Газпрому".

Говорячи про створення газотранспортного консорціуму між "Газпромом" і "Нафтогазом", Купріянов заявив, що в разі здійснення цього проекту виграє Європа, оскільки зросте надійність поставок.

"Зараз питання, пов'язані із транзитом і з постачаннями, розділені й перебувають у різних руках. Якщо за транзит відповідає Україна, то за поставки - Росія і Україна. Якщо все це буде об'єднано, ясно, що і надійність такого роду взаємин буде вище, в тому числі і для європейців", - сказав він.

Як повідомлялося, 28 жовтня український прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна і РФ створять робочу групу із перегляду газових контрактів від 2009 року, які він назвав "нерівноправними".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!