"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ – остання надія України?

П'ятниця, 19 листопада 2010, 23:51

Без допомоги Міжнародного валютного фонду Україна зможе впоратися зі складною економічною ситуацією.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу "Інтер".

"Говорити про гарну ситуацію в країні ми не можемо. Ми тільки-тільки відповзли, що називається, від краю прірви, на якій перебували. 15% дефіциту бюджету - це практично країна-банкрот. І слава Богу, що нам вдалося це зробити шляхом угоди з Міжнародним валютним фондом, з яким ми почали працювати, і деякими діями дуже жорсткими непопулярними", - сказав він.

"Без Міжнародного валютного фонду ми сьогодні не обійдемося, і про це треба говорити чесно. Поки що у нас дуже нестабільна фінансова ситуація. Ми якщо вийдемо в цьому році на дефіцит бюджету 4,9% - це буде дуже добре", - зазначив віце-прем'єр.

Реклама:

"Економічного зростання у світі - того, яке б дало нам гарантію того, що металургія почне рости і потягне за собою економічне зростання в країні, поки не спостерігається. І сьогодні без МВФ ми не обійдемося", - наголосив він.

При цьому чиновник зазначив, що одним із ключових пунктів, на якому наполягає міжнародний кредитор, є підвищення пенсійного віку.

"Дуже складно буде досягти позитивного рішення ради директорів МВФ щодо виділення нам чергового траншу, якщо не буде це зроблено", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!