"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пшонка хоче карати за незаконне звільнення

П'ятниця, 19 листопада 2010, 20:22

Генпрокуратура пропонує посилити кримінальну відповідальність за невиплату зарплати та незаконне звільнення.

Зокрема, генпрокурор Пшонка звернувся до президента Януковича з приводу внесення на розгляд Верховної ради розробленого відомством законопроекту про посилення кримінальної відповідальності за грубі порушення законодавства про працю, повідомляє "Інтерфакс".

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури у п'ятницю, цим законопроектом пропонується за незаконне звільнення працівника з особистих мотивів, а також інші грубі порушення законодавства про працю передбачити штраф у розмірі до 8,5 тис. гривень або позбавлення волі до 2 років.

Якщо такі дії вчинені щодо неповнолітнього, вагітної жінки чи матері, яка має дитину віком до 14 років або дитину-інваліда, розмір штрафу збільшиться до 17 тис. гривень, а позбавлення волі - до 3 років.

Реклама:

У разі навмисної безпідставної невиплати заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої установленої законом виплати більш ніж за 1 місяць правопорушнику загрожує штраф у розмірі від 34 тис. до 51 тис. гривень або позбавлення волі до 3 років.

Якщо такий злочин скоєно в результаті нецільового використання коштів, розмір штрафу збільшиться до 85 тис. гривень, а позбавлення волі - до 5 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: