Nissan прикупить 10% "АвтоВАЗу"

П'ятниця, 19 листопада 2010, 16:41

Nissan планує в першому-другому кварталі 2011 році придбати 10% акцій "АвтоВАЗу" - 4% цінних паперів японському виробнику продасть держкорпорація "Ростехнології" і ще 6% - "Трійка Діалог".

Про це заявив керівник "Ростехнологій" Сергій Чемезов, повідомляє агентство РИА Новости.

В даний час альянсу Renault-Nissan належить 25% акцій "АвтоВАЗу" і стільки ж - у "Ростехнологій" і компанії "Трійка діалог".

Однак після першого етапу додаткової емісії, запланованого за кінець 2010 року, частка "Ростехнологій" у Волзькому автозаводі виросте до 29%, а на другому етапі - до 44%.

Реклама:

Про можливість збільшення частки в "АвтоВАЗі" керівник альянсу Renault-Nissan Карлос Гон заявив наприкінці жовтня поточного року.

За його словами, збільшення пакету акцій було однією з умов компаній Renault і Nissan при покупці частки в Волзькому автозаводі, а також "логічним розвитком партнерства".

Пізніше за розширення частки альянсу в "АвтоВАЗі" виступив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, на думку якого співпраця російської і французько-японської сторони позитивно позначається на підприємстві.

Зокрема, він відзначив зростання капіталізації заводу в 2010 році до 1,7 млрд. доларів (у минулому році - 570 млн. доларів).

Додаткова емісія "АвтоВАЗу" пройде в рамках реалізації плану з розвитку російської компанії до 2020 року, схваленого урядом у березні.

Згідно з цим планом, у 2011-му на підприємстві почнеться випуск бюджетних автомобілів Lada Granta, побудованих на здешевленої платформі Lada Kalina.

У цей же рік планується провести рестайлінг "Пріори", яка буде випускатися до 2015 року.

Після цього, їй на зміну прийде зовсім нова машина, частково уніфікована з моделями альянсу Renault-Nissan.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!