До України їде бельгійський "бізнес-десант"

П'ятниця, 19 листопада 2010, 14:50

Бельгія сподівається на успішність економічної місії на чолі з принцом Бельгії Філіпом, яка перебуватиме в Україні з 21 по 24 листопада.

Про це заявив посол Бельгії в Україні Марк Вінк, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У нас дуже великі очікування з приводу цього візиту. Це буде мати не тільки політичні наслідки, але й економічні", - сказав він.

У свою чергу, генеральний директор Бельгійської асоціації зовнішньої торгівлі Марк Богартс зазначив, що його відомство зацікавлене в активній співпраці з українським бізнесом.

Реклама:

"Україна була поставлена на карту, оскільки вона показувала дуже великі показники росту", - підкреслив він.

Богартс зазначив, що Бельгійська асоціація зовнішньої торгівлі розробила програму співробітництва з Україною на 2011-2012 рік.

Він також повідомив, що перша бельгійська економічна місія в Україні включає 112 бельгійських компаній, в числі яких 160 бізнесменів.

"Бельгійський приватний сектор вірить у потенціал українського ринку", - додав він.

За словами Богартса, Бельгія зацікавлена у співпраці з Україною в таких сферах, як будівництво та інфраструктура проведення чемпіонату Євро-2012, в сільському господарстві, банківській сфері та страхуванні, в "зелених технологіях" електроенергетики.

У рамках місії 22 листопада в Києві відбудеться українсько-бельгійський бізнес-форум за участю прем'єр-міністра України Миколи Азарова і принца Філіпа.

Крім того, заплановані зустрічі принца Філіпа з президентом України Віктором Януковичем, міністром закордонних справ Костянтином Грищенко, віце-прем'єрами Сергієм Тігіпком і Борисом Колесніковим, а також з головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!