Депутати вирішили не брати податки з гаражів і порадували олігархів

П'ятниця, 19 листопада 2010, 13:55

Верховна рада внесла зміни до податкового кодексу.

"За" проголосувало 258 депутатів.

Цими уточненнями змінено базу оподаткування в податку на нерухомість з загальної на житлову. База оподаткування встановлюється для квартири - на 120 кв. метрів;  для житлового будинку - на 250 кв. метрів

За словами Хомутинніка, на єдиному податку після порад з урядом вирішили залишити сферу перевезення, розваг (крім грального бізнесу), інженіринг, геологію, геодезію, технічні випробування та ще кілька позицій.     

Реклама:

Також комітет врахував поправки Компартії щодо податкової пільги учасникам бойових дій та інвалідам І, ІІ групи. Для учасників бойових дій надають знижку у 150% , а для учасників бойових дій - інвалідів І, ІІ групи - 200%.

Пільги на ПДВ надаються на послуги щодо проживання студентів або студентів в гуртожитках.

Інші зміни Хомутиннік назвав технічними правками.

Проект змін відсутній на сайті парламенту. Депутат Сергій Сас висловив обурення, що кожну поправку треба було голосувати окремо, а не все разом.

Депутат Ляшко озвучив одну зі змін, згідно з якою "особа, на користь якої нараховуються роялті, не підлягає оподаткуванню".

"Це преференції для олігархів. Де ви тут пішли назустріч малому бізнесу?", - запитав депутат.

Натомість Хомутиннік заперечив і заявив, що в кодексі фактично поставлено перепону зловживанням з виводу грошей в офшорні зони.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!