Товарообіг між країнами СНД зріс на 30%

П'ятниця, 19 листопада 2010, 13:51

За вісім місяців 2010 року товарообіг між країнами СНД збільшився у порівнянні з аналогічним рівнем 2009 року майже на 30%.

Про це заявив прем'єр РФ Володимир Путін, відкриваючи у п'ятницю в Петербурзі засідання Ради глав урядів країн Співдружності, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Це значить, що ми діємо в правильному напрямку, дієвими методами. Наше завдання - зберегти набраний темп", - сказав Путін.

При цьому він підкреслив, що завдань і проблем всередині Співдружності ще дуже багато.

Реклама:

За оцінкою прем'єра, "взаємодія в рамках СНД зміцнюється".

І, як зазначив Путін, головне свідчення тому - "істотний приріст товарообігу всередині Співдружності на етапі виходу з глобальної фінансово-економічної кризи".

Пізніше в ході засідання в розширеному складі Путін додав, що в абсолютних цифрах товарообіг між країнами Співдружності в січні-серпні перевищив 120 млрд. доларів.

"Це досить вражаюча цифра, яка свідчить про те, що ми починаємо долати наслідки тимчасового спаду в наших торговельних і інвестиційних зв'язках ", - сказав він.

Засідання Ради глав урядів країн СНД проходить у Президентській бібліотеці ім. Бориса Єльцина.

На зустрічі присутні керівники урядів всіх країн Співдружності. Азербайджан, Туркменія і Узбекистан представлені на рівні віце-прем'єрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!