Думка експерта: Платоспроможність населення дедалі зростає

П'ятниця, 19 листопада 2010, 12:51 -

Обсяг організованої роздрібної торгівлі у жовтні 2010 року склав 26,753 млрд. гривень, що є максимальним значенням за останні три роки.

Обсяг роздрібної торгівлі у січні-жовтні 2010 року у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року виріс на 5,8%, відзначає керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.

За його словами, темпи відновлення цього сектора з місяця в місяць прискорюються, що "є позитивним сигналом для української економіки і підтверджує збільшення внутрішнього попиту та платоспроможності населення".

"Зростання обсягів в торгівлі пов'язане, по-перше, із підвищенням доходів населення: за перші дев'ять місяців реальна заробітна плата зросла на 9,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. По-друге, четвертий місяць поспіль підвищуються обсяги споживчого кредитування в національній валюті. По-третє, галузі, орієнтовані на внутрішній ринок в Україну, демонструють стабільні темпи відновлення, що також сприяє збільшенню обсягів роздрібної торгівлі", - пояснив експерт.

Реклама:

"Роздрібна торгівля нарівні із промисловістю є локомотивом української економіки. З урахуванням наближення новорічних свят і традиційного підвищення обсягів торгівлі в цей період, зростання виробництва в цьому секторі за підсумками 2010 року може перевищити 6%", - прогнозує Івченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: