Генпрокуратура знайшла порушення на ринку зерна

П'ятниця, 19 листопада 2010, 12:37

Під час перевірок дотримання законів, які регулюють порядок функціонування ринку зерна, Генеральна прокуратура виявила низку порушень законів органами державного контролю.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

"Зокрема, за відсутності дозвільних документів державних органів пожежного нагляду, охорони праці та промислової безпеки, санітарно-епідеміологічної служби та охорони навколишнього середовища Державною інспекцією з контролю якості сільськогосподарської продукції та моніторингу її ринку і територіальними підрозділами в Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій та Черкаській областях видавалися сертифікати відповідності послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки", - ідеться у повідомленні.

Перевірки також показали, що державні хлібні інспектори через відсутність відповідної акредитації лабораторії не визначали наявність генетично-модифікованих організмів.

Реклама:

Генпрокуратура внесла подання на усунення порушень діяльності Держінспекції з контролю якості сільськогосподарської продукції та моніторингу її ринку.

Під час розгляду документа прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 19 посадовців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!