"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін: регіони отримають більше коштів

П'ятниця, 19 листопада 2010, 11:55 -

У проекті державного бюджету на 2011 рік повноваження місцевих бюджетів будуть суттєво розширені, і це допоможе їм отримати більше коштів для розвитку.

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко, відповідаючи на закид фракції НУНС у тому, що в проекті державного бюджету на 2011 рік передбачена жорстка централізація місцевих бюджетів.

"Абсолютно неправдива інформація. Ви схвалили Бюджетний кодекс, який абсолютно чітко розширює повноваження місцевих бюджетів", - сказав він.

"За рахунок прийняття такого законопроекту у нас іде збільшення доходів місцевих бюджетів на 18 млрд. гривень. Це за 20 років історії нашої держави перший законопроект, який уряд зробив, подав і збалансував. Ніколи не було таких преференцій", - наголосив міністр.

Реклама:

За словами Ярошенка, у 2010 році, "завдяки тому, що Верховна рада прийняла збалансований бюджет, місцеві. бюджети за 9 місяців виконуються абсолютно практично по усім регіонам".

"На сьогодні є профіцит місцевих бюджетів. У нас сьогодні на рахунках є достатньо грошей по кожній області - десь порядку 5,8 млрд. гривень маємо профіцит місцевих бюджетів", - зазначив він.

"Учора ми прийняли Податковий кодекс в цілому, де ми уперше направляємо єдиний податок, який направляється у місцеві бюджети, у бюджет розвитку. І якщо в цьому році у нас бюджет розвитку сягає 15% - на наступний рік буде 45%", - заявив Ярошенко.

"Я міг би вам годинами розповідати про місцеві бюджети. Достатньо хороші новації... Ви будете свідками у 2011 році при прийнятті бюджету ви також це побачите", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: