Присяжнюк наполягає на збільшенні фінансування селян

П'ятниця, 19 листопада 2010, 11:34

Міністерство аграрної політики наполягає на збільшенні бюджетного фінансування агропромислового комплексу у 2011 році в порівнянні з 2010 роком на 3,8 млрд. гривень, або на 41,3% - до 13 млрд. гривень.

Про це заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", повідомляє портал "Українські новини".

"Це питання зараз в активній стадії обговорення. Багато буде залежати від Податкового кодексу. Ми наполягаємо на збільшенні фінансування агросектору - до 13 млрд. гривень", - сказав він.

Присяжнюк додав, що нині, у відповідності до завдань президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова, міністерство працює над розробкою та прийняттям двох національних проектів: "Зерно України" і "Сучасне тваринництво".

Реклама:

"Адже ці дві галузі є локомотивами розвитку агросектору", - пояснив міністр.

Щодо фінансування аграріїв в 2010 році Присяжнюк зазначив, що бюджет на 2010 рік був прийнятий із деяким запізненням, і це вплинуло на прийняття необхідних порядків використання бюджетних коштів.

При цьому міністр усе ж висловив упевненість, що кошти, передбачені бюджетом, будуть виділені агросектору в повному обсязі.

За його словами, нині Міністерство фінансів працює над тим, щоб у листопаді - на початку грудня були завершені виплати за усіма фондами і потреби аграріїв були задоволені, наскільки це дозволяє бюджет.

Як повідомлялося, на 2010 рік фінансування аграрного сектору із трьох фондів державного бюджету передбачено в обсязі 9,2 млрд. гривень, у тому числі на підтримку розвитку підприємств агропромислового комплексу - 5,3 млрд. гривень.

Зокрема, із загального фонду бюджету на АПК передбачено фінансування в обсязі 3,573 млрд. гривень, із спеціального фонду - 4,023 млрд. гривень, із стабілізаційного фонду - 1,643 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!