Kulczyk Oil похвалилася запасами газу в Україні

Четвер, 18 листопада 2010, 20:51

Компанія Kulczyk Oil Ventures Limited (Кіпр), за підсумками незалежної оцінки, заявила про збільшення доведених запасів (1P) вуглеводнів на родовищах підконтрольної їй газодобувної компанії ТОВ "КУБ-Газ" (Луганськ) в 3,2 рази - з 10 , 6 до 33,9 млрд куб. футів.

Як говориться в біржовому повідомленні компанії в четвер, оцінка доведених запасів з урахуванням умовних (2P) зросла з 18,2 до 43,9 млрд куб. футів, а з урахуванням ще і можливих запасів (3P) - з 26,6 до 53,4 млрд куб. футів, передає агентство "Інтерфакс".

Природний газ становить 95-96% всіх запасів вуглеводнів "КУБ-Газ", уточнюється в повідомленні.

Доповідь містить оцінку запасів рідких вуглеводнів на Ольгівській, Макіївському, Крутогорском і Вергунське родовищах за станом на 1 жовтня 2010 року, говориться в документі.

Реклама:

Як повідомлялося, Kulczyk Oil в середині липня опосередковано придбала у американської Gastek LLC 70% акцій газодобувної компанії "КУБ-Газ" за 45 млн. доларів.

Безпосереднім власником 100% акцій "КУБ-Газа" стала компанія Loon Ukraine, на 70% належить Kulczyk Oil.

Власником ще 30% акцій Loon Ukraine є Gastek LLC (Каліфорнія, США).

Основні активи "КУБ-Газа" складаються з чотирьох родовищ газу в Східній Україні в Дніпровсько-Донецькому басейні.

Згідно зі звітом компанії RPS Energy, доведені і ймовірні запаси цих родовищ оцінювалися 424 700 000 куб. м природного газу і 81 тис. барелів газоконденсату (в цілому - 2,6 млн барелів нафтового еквівалента).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!