"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати не хочуть оподатковувати "Майбахи"

Четвер, 18 листопада 2010, 16:18

У порівнянні з першим читанням, ставка податку на предмети розкоші в Податковому кодексі збільшена у п'ять разів.

Про це повідомив сьогодні народний депутат від ПР, голова комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

"Як такого податку на розкіш, щоб він так називався - його не існує. Фактично що ми маємо на увазі під розкішшю? Яхти, літаки, інші дорогі транспортні засоби - вони будуть обкладатися податком з 1 січня, буде визначена ставка", - зазначив Хомутиннік.

За словами депутата, ця ставка залежить від ваги літака або яхти і в порівнянні з першим читанням розмір цієї ставки Комітет збільшив у п'ять  разів.

Реклама:

Однак, на думку народного депутата від фракції БЮТ Сергія Терьохіна, введення податку на розкіш в Україні не стане вагомим джерелом поповнення бюджету.

Він підкреслив, що введення податку на розкіш у тому вигляді, в якому він прописаний зараз, не принесе значних доходів до бюджету.

"З точки зору соціальної справедливості, може воно і красиво звучить, але економічної ефективності - там копійка до бюджету", - підкреслив він.

Нардеп додав, що оподаткуванню цим податком підлягають яхти і приватні літаки, але не підлягають дорогі автомобілі, такі як "Майбах". "А "Майбахів" в Україні більше, ніж літаків у наших депутатів", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Верховна рада продовжує розглядати поправки до Податкового кодексу.

Хомутинник не виключив, що остаточний варіант Податкового кодексу буде прийнятий на завтрашньому пленарному засіданні парламенту.

Парламент 7 жовтня підтримав у першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!