Україна щорічно втрачає 9 мільярдів через ДТП

Четвер, 18 листопада 2010, 15:31

Світовий банк оцінює сукупні втрати української економіки від дорожньо-транспортних пригод в 9 млрд. доларів на рік.

Про це на круглому столі з безпеки дорожнього руху повідомив президент Асоціація безпеки дорожнього руху Михайло Берлін, передає агентство "Українські новини".

За його словами, в Україні щорічно відбувається понад 200 тис. ДТП, у яких 7 тис. чоловік гине, а 40 тис. - отримують несмертельні, але важкі травми, які позбавляють людину можливості жити повноцінним життям.

Берлін додав, що, за оцінками експертів, 30% всіх ДТП відбувається з вини водіїв зі стажем водіння до 3 років, тому однією з головних завдань асоціації є сприяння підвищенню культури і майстерності водіння.

Реклама:

За даними присутнього на круглому столі директора Державного автотранспортного науково-дослідного і проектного інституту Анатолія Редзюка, рівень автомобілізації в Україні низький - близько 160 легкових автомобілів на 1 тис. чоловік, у той час як у розвинених країнах - до 800 авто на 1 тис. осіб .

При цьому смертність від аварій на дорогах за 2009 рік склала 71 смерть на 100 тис. автомобілів, у той час як у Німеччині - 10,3 смерті на 100 тис. автомобілів, а в цілому по ЄС цей показник становить 16,2.

У зв'язку з цьому він наголосив на необхідності впровадження програми зі зниження кількості ДТП в Україну.

Окрім того, Мінтрансзв'язку повідомило про намір розробити правила технічного розслідування ДТП в Україну, завдяки яким можна було б вивчати комплексні причини виникнення аварій.

Планується також створення органу технічного розслідування ДТП.

Нагадаємо, цього року правоохоронці зафіксували 5 млн. порушень правил дорожнього руху.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: