Мінекономіки поставило умову імпортерам цукру

Четвер, 18 листопада 2010, 14:42 -

Міністерство економіки пропонує видавати ліцензії на імпорт тростинного цукру-сирцю в рамках введеної квоти за умови наявності у імпортера контракту на постачання цукру до державного матеріального резерву або інтервенційного фонду.

Це передбачено проектом постанови Кабінету міністрів, який оприлюдненій на сайті Мінекономіки.

Документ, зокрема, передбачає, що 210 тис. тонн буде розподілятися серед компаній, які мають контракти з Державним комітетом із матеріального резерву на постачання цукру, 40 тис. тонн - серед тих, які мають контракти з Аграрним фондом.

Як будуть розподілятися ще 10 тис. тонн, в документі не сказано.

Реклама:

Також проект постанови передбачає, що з 1 січня 2011 року розподіл квоти на ввезення цукру-сирцю з тростини буде здійснюватися за принципом "хто першим прийшов - той першим обслуговується", згідно з протоколом про вступ України до Світової організації торгівлі.

Документ також вводить моніторинг Міністерством агрополітики використання тарифної квоти, ввезення та переробки тростинного цукру-сирцю.

Як повідомлялося, Україна зобов'язалася перед СОТ щорічно вводити квоту на пільговий імпорт в країну близько 260 тис. тонн тростинного цукру-сирцю.

На 2010 рік квота була встановлена в обсязі 267,8 тис. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: