"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінвуглепрому нарахували порушень на сотні мільйонів

Четвер, 18 листопада 2010, 14:32

Мінвуглепром у 2008-2009 роках і першому півріччі 2010 року провалив реалізацію заходів із підготовки до закриття шахт Донбасу.

Про це свідчать результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на заходи з підготовки до ліквідації вугледобувних та вуглепереробних підприємств у Донецькій і Луганській областях, проведеного Рахунковою палатою.

"Мінвуглепром фактично самоусунувся від контролю за своєчасним і в повному обсязі виконанням заходів із підготовки шахт до закриття", - йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

У Рахунковій палаті наголосили, що "через нехтування міністерством своїми прямими функціональними обов'язками мільйони бюджетних коштів, призначених на зазначені цілі, використовувалися з грубими порушеннями чинного законодавства і неефективно".

Реклама:

Як зазначається у повідомленні, протягом 2008 року - першого півріччя 2010 року понад 200 млн. гривень бюджетних коштів використані не за цільовим призначенням.

"Крім того, незаконно списано державного майна на суму понад 5,23 млн. гривень, допущено затоплення обладнання й устаткування більш як на 15 млн. гривень, розкрадання майна - на суму близько 0,5 млн. гривень", - зазначили у відомстві.

Аудитори дійшли висновку, що "ні міністерство, ні керівники визначених до закриття шахт не зацікавлені у припиненні господарської діяльності та передачі об'єктів на ліквідацію".

"Адже доки шахти працюють, держава дає гроші на підготовку їх до закриття. Однак, як виявлено в ході аудиту, отримані значні кошти використовуються на інші цілі. Під гаслом закриття нерентабельних підприємств створено схему розбазарювання та нецільового використання коштів держбюджету з корупційними ознаками", - зазначається у повідомленні.

Також аудитом встановлено, що "Мінвуглепром при формуванні бюджетного запиту на 2008, 2009 і 2010 роки в порушення норм Бюджетного кодексу не подавав Мінфіну належних обґрунтувань щодо обсягів фінансування".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!