Бродський: Податковий кодекс закриває оптимізаційні схеми

Четвер, 18 листопада 2010, 14:04

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський упевнений, що Податковий кодекс закриває оптимізаційні схеми.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Насправді в Податковому кодексі розв'язується одне питання - як прикрити оптимізаційні схеми, як зробити так, щоб бізнес припинив займатися крадіжкою податків", - налогосив Михайло він.

"У нашій країні 90% бізнесу перебуває в тіні. Легальний тільки великий бізнес і то не до кінця. По суті, тисяча підприємств оплачує весь бюджет країни. Найголовніший бізнес у нас у країні - хто більше вкраде від ПДВ, хто більше переведе в готівку грошей і оптимізує прибуток, хто заплатить найменшу зарплату, а інше видасть у конверті. Це, начебто б, весело, усім усе подобається", - підкреслив голова Держкомпідприємництва.

Реклама:

"Бізнес, який повинен працювати на свій страх і ризик, виробляти додану вартість, платити зарплати, створювати ВВП, займається оптимізацією податків чи торгує. І якщо нічого в країні не міняти, не виводити країну з тіні, не робити її легальною - ми не те, що в Європу не потрапимо, ми втратимо свою незалежність", - зазначив Бродський.

За його словами, у Податковому кодексі влада просто просить: "добродії, давайте жити цивілізовано, давайте почнемо хоч щось змінювати".

Бродський навів такі цифри: "2 мільйони людей платять податок у 200 гривень, їх попросили заплатити ще до Пенсійного фонду - це 300 гривень. Ви будете отримувати мінімальну пенсію в 724 грн, плюс буде йти стаж. У містах, де населення до 150 тисяч, нічого не поміняли, залишили 200 гривень. У містах до 500 тисяч дозволили місцевим радам піднімати планку до 400 гривень, а в містах понад 500 тисяч жителів - до 600 гривень. Все!"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!