Росія прогнозує "вільну торгівлю" в СНД за півроку

Четвер, 18 листопада 2010, 13:55

Новий варіант договору про зону вільної торгівлі країн СНД може бути підписаний на економічному форумі в Ялті 15 квітня 2011 року.

Про це заявив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов за підсумками засідання економічної ради країн СНД в Петербурзі, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми сподіваємося, що до кінця 2010 року всі розбіжності будуть узгоджені, а в наступну зустріч (економічної ради) у квітні ми будемо підписувати документ", - сказав він.

За словами російського віце-прем'єра, нині узгоджені практично всі питання угоди, залишилося обговорити лише невелику частину документа.

Реклама:

Шувалов додав, що більша частина розбіжностей буде вирішена 19 листопада на засіданні ради глав урядів країн СНД, який пройде в Петербурзі.

Він також повідомив, що наміри укласти угоди про співпрацю з країнами зони вільної торгівлі СНД висловили Нова Зеландія і В'єтнам.

За словами віце-прем'єра, РФ уже почала відповідний переговорний процес.

"Ми підтримуємо укладання таких угод", - підкреслив Шувалов.

Як відомо, необхідність прийняття нового договору про зону вільної торгівлі продиктована тим, що в кожній з країн СНД змінилися режими зовнішньої торгівлі.

Крім того, новий договір необхідний у світлі формування Митного союзу, а також для приведення зони торгівлі у відповідність із міжнародними нормами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!