"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ООН попереджає про подорожчання харчів у світі

Четвер, 18 листопада 2010, 12:47

Якщо виробництво основних продовольчих культур у світі не буде значно збільшене до 2011 року, міжнародному співтовариству слід готуватися до складних часів.

Про це ідеться у звіті Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН про ситуацію з продовольством у світі, передає Радіо "Свобода".

Очікується, що витрати найбідніших країн планети на імпорт продовольства 2010 року зростуть на 11%. Для бідних країн з дефіцитом продовольства цей показник сягне 20%.

У звіті ООН зазначається, що світові витрати на імпорт продовольства 2010 року перевищать 1 трлн. доларів і, ймовірно, незабаром сягнуть ще більш високого рівня.

Реклама:

В умовах тривалого тиску на світові продовольчі ціни, звіт продовольчої і сільськогосподарської організації ООН закликає міжнародну громадськість пильно стежити за можливими порушеннями поставок в 2011 році і бути готовим до них.

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН переглянула свій прогноз світового виробництва зернових.

Згідно з новими оцінками, його обсяг знизиться на 2%, хоча раніше прогнозувалося зростання на 1,2%.

Нові цифри фахівці пояснюють зниженням урожаю у зв'язку з несприятливою погодою.

Агентство ООН також прогнозує різке скорочення запасів зернових і закликає до збільшення їх виробництва для забезпечення існуючих потреб.

У своєму звіті агентство наголошує, що зростуть тільки запаси рису, тому необхідно почати вирощувати більше пшениці, кукурудзи та сої.

У звіті відзначається, що понад 80 країн світу визнані бідними і мають дефіцит продовольства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: