У Попова вирішили ліквідувати 12 підприємств

Четвер, 18 листопада 2010, 12:08

Столична влада має намір зменшити кількість комунальних підприємств Києва зі 183 до 111. Зокрема, 12 будуть ліквідовані, а 68 реорганізують.

Про це на колегії у середу заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Ліквідувати планують КП "Київський міський центр захисту прав споживачів", КП "Київське муніципальне медичне агентство", Міський госпрозрахунковий центр "Медицина", ДП ВКФ "Укртарапостачзбут", КП "Ресторан "Славутич", ДКП "Монтажник", ДГКП "Либідь-К", УВКП "Єднання", ДКП "Пар", КП "Кращий дім".

Наразі триває процес ліквідації ДКП "Кінотеатр "Краків" та "Броварський завод алюмінієвих будівельних конструкцій".

Реклама:

Також міська влада планує реорганізувати КП "Київінформатика" шляхом приєднання до СКП "Київтелесервіс", об'єднати в єдине підприємство з окремими підрозділами КП "Притулок для тварин", КП "Центр ідентифікації тварин" та КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини".

КО "Київзеленбуд" передбачено об'єднати з усіма підпорядкованими підприємствами в єдину юридичну особу КП "Київзеленбуд".

Також комунальні підприємства, які входять до складу корпорації "Київавтодор", після реорганізації існуватимуть не як окремі юридичні особи, а як структурні підрозділи.

За словами Пузанова, така реорганізація має на меті покращити управління підприємствами, скоротити бюджетні витрати на утримання підприємств, що працюють неефективно або взагалі не виконують свої функції.

"Загальна сума збитків усіх комунальних підприємств столиці за 9 місяців 2010 року склала 300,9 млн. гривень, тоді як прибутки склали лише 40,5 млн. гривень. Прибутково діяли лише 49 із 183 підприємств. 90 працювали зі збитками, 24 - з нульовим результатом", - сказав Пузанов.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!