"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бродський: ми живемо в борг, ми банкрути

Четвер, 18 листопада 2010, 11:54

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський вважає, що Податковий кодекс не вирішить проблему України.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Я переконаний, що цей Податковий кодекс навіть на 50% не вирішує проблему країни - а проблема країни в тому, що ми живемо в борг, ми банкрути", - сказав Бродський.

"Підприємці не платять податки, пенсіонери не отримують гідну пенсію, бюджетники не отримують нормальну зарплату", - наголосив голова Держкомпідприємництва.

Реклама:

"А з чим підприємці вийшли під Верховну Раду? Вони кажуть - ми не хочемо платити податки, ми не хочемо платити 400 гривень, ми хочемо платити 200. Про що йдеться, вдумайтеся. Давайте завтра виведемо пенсіонерів, вони теж скажуть: ми не хочемо отримувати 700 гривень, давайте бюджетники вийдуть, учителі, які отримують по 1,5 тисячі гривень. Ось проблема!", - заявив Бродський.

На його думку, "звісно, треба було б починати з реформи податкової адміністрації, спростити процедури, скоротити кількість податківців - але сьогодні немає часу, ми щодня стоїмо на колінах перед МВФ".

"Інші реформи теж робляться, вони всі готуються, розробляються і я переконаний, що найближчим часом буде скорочення витрат держави. Це теж важливий момент, як і боротьба з корупцією", - заявив він.

"Мене дуже дратують переможні вигуки: нам знову дає у борг МВФ. Ура, товариші підприємці, які пікетують Верховну раду, ми перемогли! Так і хочеться поставити запитання: куди ми йдемо? А якщо вони не дадуть?", - обурився Бродський.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!