Ахметов цікавиться перспективними шахтами у Добропіллі

Четвер, 18 листопада 2010, 11:40

Компанія ДТЕК, яка об'єднує енергетичні активи Ріната Ахметова, вивчає умови і розглядає можливість участі в конкурсі з оренди ДП "Добропіллявугілля".

Про це пише газета "Дело" із посиланням на свої джерела.

Конкурс на право оренди цілісного майнового комплексу ДП "Добропіллявугілля" регіональне відділення Фонду держмайна в Донецькій області призначило на 13 грудня 2010 року.

За умовами конкурсу вартість об'єкта оцінена була в 1,5 млрд. гривень. При цьому стартова орендна плата за один місяць була визначена в розмірі 6,9 млн. гривень без урахування ПДВ.

Реклама:

Окрім щомісячних платежів, які будуть коригуватися в залежності від індексу інфляції, орендар повинен буде взяти на себе ще низку зобов'язань, зазначає видання.

Зокрема, він повинен буде забезпечити зростання видобутку вугілля протягом перших 5 років оренди до 5 млн. тонн із обов'язковим щорічним збільшенням обсягу видобутку не менше ніж на 0,4 млн. тонн і забезпечити постачання не менше 50% виготовленої вугільної продукції на теплоелектростанції генеруючих компаній України.

Також орендарю пропонується здійснити капітальні вкладення у відновлення та реконструкцію основних фондів у складі цілісного майнового комплексу "Добропіллявугілля" у розмірі не менше 2 млрд. гривень протягом перших 5 років оренди держмайна із обов'язковим щорічним обсягом таких вкладень не менше 400 млн. гривень.

ДП "Добропіллявугілля" об'єднує 6 шахт: "Алмазна", "Білицька", "Білозерська", "Добропільська", "Новодонецька" і "Піонер".

На частку об'єднання припадає близько 6,1% видобутку енергетичного вугілля в Україні.

П'ять із шести шахт об'єднання були включені Мінвуглепромом до списку найбільш інвестиційно привабливих об'єктів галузі в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: