Дельта Банк готовий продати офіси Укрпромбанку

Четвер, 18 листопада 2010, 11:10

Дельта Банк хоче продати частину відділень Укрпромбанку з понад 100 точок продажів, які перебувають на його балансі.

Про це заявив співвласник Дельта Банку Микола Лагун, пише газета "Комерсант-Україна".

За його словами, банк хоча і став універсальним, буде більше уваги звертати на роздріб.

"Ми подивимося, які відділення Укрпромбанку в Києві та регіонах нам будуть більш цікаві, а інші продамо", - сказав банкір.

Реклама:

Для розширення активних операцій банк у першому кварталі 2011 року планує випустити гривневі облігації на суму близько 200 млн. гривень і продати їх нерезидентам за ставкою 13-14% річних.

Лагун додав, що після продажу банку "3/4", він не втратив інтерес до сегмента обслуговування багатих клієнтів private banking.

"Ми зможемо з успіхом робити це на базі Дельта Банку. Ми переїдемо в головний офіс Укрпромбанку і там будемо надавати таку послугу", - сказав він.

Як відомо, за даними НБУ, на 1 жовтня Дельта Банк посідав 18-е місце за активами (13,07 млрд. гривень) із власним капіталом 595,5 млн. гривень.

Офіційним власником 100% акцій банку на 1 жовтня був Микола Лагун, однак фонд Icon Private Equity повідомляв, що володіє понад 30% акцій банку.

Дельта Банк влітку отримав право вимоги за кредитами ліквідованого Укрпромбанку на 3,1 млрд. гривень. Таку ж суму Дельта Банк залишився винен Нацбанку, який рефінансував Укрпромбанк.

Борги Укрпромбанку перед американською компанією Cargill також перейшли в Дельта Банк і були конвертовані в акції.

Укрпромбанк мав 28 філій і 293 відділень, близько 100 з яких належали банку, інші - були в оренді у грипи "Альфа-Нафта".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: