Бюджет Києва витрачатимуть по-новому

Четвер, 18 листопада 2010, 10:08

З 2011 року бюджетні кошти столиці будуть використовуватися за новим принципом.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

Гроші будуть розподілятися за програмно-цільовим методом, а кредити залучатися лише під проекти розвитку, наголосив він.

"Брати гроші, які будуть спрямовані на самоокупні проекти - нормальна практика. Зараз ми підбираємо юридичну компанію і фінансових консультантів, які допоможуть нам ефективно працювати з зовнішніми займами", - сказав Крамаренко.

Реклама:

Так, за його словами, наступного року місто планує залучити ресурси Світового банку та інших інвестиційних банків під енергозберігаючі проекти.

"Ми вважаємо, що наступного року усі кредити, які будуть залучатись містом, мають бути використані на заходи з енергозбереження - утеплення будинків, ремонт та заміну насосного обладнання "Київводоканалу", установка лічильників та ремонт труб у "Київенерго". Все це дає величезний економічний ефект", - сказав заступник голови КМДА.

Він додав, що в Міністерстві житлово-комунального господарства є програма розвитку міської інфраструктури, згідно з якою надається позика на 20 років під 6% з відстрочкою тіла кредиту на 5 років.

"Це дуже вигідні умови", - зазначив Крамаренко.

Крім того, він пообіцяв, що до кінця року місто покриє більше 30% боргів перед підрядниками за виконані роботи (у 2009 році Київ заборгував 700 мільйонів), а решту включать в бюджет 2011 року.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: