Попов: "Київенерго" вже не належить місту

Середа, 17 листопада 2010, 18:54
Голова Київської міської адміністрації заявляє, що "Київенерго" більше не підконтрольна територіальній громаді міста.

Про це він сказав під час прес-конференції у середу.

"Що буде з "Київенерго", ми засовуємо. Коли ми розібралися з ситуацією в "Київенергохолдингу", то ми зрозуміли, що пакет, що стосується "Київенерго" на сьогоднішній день у комунальній власності міста вже не знаходиться. Процес його відчуження - це цікавий процес. Я думаю, це тема для правоохоронних органів. Вони будуть розбиратись", - сказав Попов.

Водночас він додав, що міська влада має намір співпрацювати з "Київенерго".

"Ми провели декілька консультацій з керівництвом, представниками власників. Я маю переконання в тому, що нам треба вийти з проектом щодо подальшого використання тепломереж, які знаходяться в оренді "Київенерго". Нам треба вийти на цивілізований шлях підписання нової угоди", - сказав Попов.

Реклама:

Він додав, що таким чином Київ може стати "прикладом для всієї України у співпраці між територіальною громадою і приватним партнером".

Він висловив сподівання, що вже наступного літа буде підписано концесію щодо використання тепломереж столиці.

Як відомо, 50%+1 акція "Київенерго" перебувають у державній власності й передані в статутний фонд НАК "Енергетична компанія України".

А найбільшим міноритарним акціонером "Київенерго" (майже 25%) є ДТЕК Ріната Ахметова. 

Як відомо, раніше Попов заявляв, що має намір повернути у власність міста акції "Київенерго". Зокрема, він відзначав, що Київ веде переговори із приватними інвесторами "Київенерго" про більшу участь міста в управлінні енергокомпанією.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: