"Газпром" не хоче пускати Німеччину до української ГТС

Середа, 17 листопада 2010, 17:40

Спільне підприємство "Газпрому" і "Нафтогазу України" є більш реальним варіантом, ніж міжнародний консорціум для модернізації її газотранспортної системи.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє агентство "Інтерфакс".

"Створення спільного підприємства - необхідний і абсолютно логічний крок у справі розвитку співробітництва компаній. "Газпром" і "Нафтогаз Україна" отримають можливість на взаємовигідних умовах і з максимальною ефективністю реалізовувати конкретні проекти".

"На відміну від багатостороннього консорціуму, безрезультатні розмови про який тривають вже багато років, наше СП стане реальним інструментом ведення бізнесу", - сказав Міллер.

Реклама:

Ідея міжнародного газотранспортного консорціуму була декларована підписаним у червні 2002 року главами трьох країн Леонідом Кучмою, Володимиром Путіним і канцлером Герхардом Шредером спільної заяви про співпрацю у використанні магістральних українських газопроводів.

У 2002 році був створений двосторонній консорціум між "Нафтогазом" і "Газпромом".

Російська сторона припускала, що консорціум створюється для управління існуючою ГТС України та реалізації нових спільних проектів у сфері транспортування природного газу, однак українська сторона наполягала, що мова може йти винятково про нові проекти.

Ні німецькі, ні французькі учасники у консорціуму так і не з'явилися.

Нагадаємо, міністр палива та енергетики Юрій Бойко і голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін провели зустріч із головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!