Азаров хоче гроші від Наливайченка

Середа, 17 листопада 2010, 17:23

Запровадження Податкового кодексу дасть змогу збільшити внутрішні інвестиції в розвиток економіки в 2011 році на більш ніж 20 млрд. гривень і в 2012-му - на 100 млрд. гривень.

Про це прем`єр-міністр Микола Азаров заявив у середу під час зустрічі з журналістами центральних телеканалів та інформаційних агентств, повідомляє УНІАН.

"Інтерес з`явиться тоді, коли бізнесу вперше буде надано право не заплатити податок, а відправити його на розширення свого бізнесу і модернізацію. Це відбудеться за підсумками року. Тому перший рік буде перехідним - 2011-й, а в 2012 році ми розраховуємо, що значний обсяг ресурсів увіллється в нашу економіку", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що 100 млрд. гривень - це дуже великі кошти, що дасть змогу забезпечити сотні тисяч нових робочих місць.

Реклама:

Крім того, він зазначив, що збільшення внутрішніх інвестицій стане додатковим поштовхом для активізації іноземних інвесторів.

"Безперечно, щойно бізнес зарубіжний побачить, що і наш власний бізнес почав вкладати гроші в країну, - він потягнеться. Адже скільки б ми сьогодні не агітували іноземців вкладати кошти, вони насамперед всі дивляться на наших бізнесменів, як наші вкладають", - зауважив він.

"А чому ж, цікаво, наш, скажімо, Наливайченко не вкладає гроші, чому він боїться вкладати? А як же Джон Сміт вкладе, якщо Наливайченко не вкладає? А ось щойно маса Наливайченків почне вкладати, тоді і Сміти замисляться над тим, а раптом і для мене вигідно вкладати гроші в Україну", - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що для отримання істотного результату від Податкового кодексу необхідно пройти певний адаптаційний період.

"Завтра ж не буде, безперечно, віддачі, буде важкий період адаптації. Але в недалекій перспективі він, безперечно, спрацює", - сказав прем`єр.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!