"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна поговорить з Росією та ЄС про енергетику

Середа, 17 листопада 2010, 15:25

У Європейській комісії підтверджують тристоронню зустріч Україна - Росія - ЄС із енергетичних питань 22 листопада в Брюсселі.

"Так, така зустріч відбудеться", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в Європейській комісії в середу.

Як повідомлялося раніше, ініціатором такого засідання виступила українська сторона.

Зокрема, для обговорення пропонується питання участі сторін у модернізації української газотранспортної системи.

Реклама:

Як відомо, у цей день, 22 листопада, у Брюсселі відбудеться саміт Україна - ЄС, а також конференція, присвячена десятиріччю співпраці Росії та ЄС в енергетичній сфері.

Очікується, що в Брюссель прибудуть міністри енергетики як України, так і Росії.

22 листопада також відбудеться 14-й саміт Україна - ЄС. Київ очікує надання плану дій із запровадження безвізового режиму, а також оголошення про наближення до завершальної стадії переговорів про асоціацію.

"22 листопада поточного року в Брюсселі пройде 14-й саміт Україна - ЄС. Цей захід стане кульмінацією динаміки політичного діалогу між Україною та ЄС цього року", - повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

Делегацію України очолить президент Віктор Янукович, а ЄС представлять президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!