"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Regal Petroleum призупиняє видобування в Україні

Середа, 17 листопада 2010, 13:33

Британська нафтогазова компанія з активами в Україні Regal Petroleum plc призупиняє видобуток вуглеводнів в Україні.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на повідомлення Regal на Лондонській фондовій біржі.

"Компанія не отримала остаточного терміну (поновлення дії ліцензій компанії) від української влади і вважає за доцільне призупинити свою діяльність на Мехедівсько-Голотовщинському (MEX) і Свиридівському (SV) родовищах. Передбачається, що в основному операції із припинення діяльності будуть завершені сьогодні (у середу)", - говориться в повідомленні компанії.

У Regal Petroleum підкреслили, що Міністерство охорони навколишнього природного середовища України ще на початку жовтня отримало підтвердження того, що компанія повністю усунула порушення, через які була призупинена дія її ліцензій.

Реклама:

З початку 2010 року акції Regal Petroleum подешевшали майже в сім разів: якщо на початку року одна акція компанії коштувала 103,5 пенса, то, за станом на 16 листопада її ціна знизилася до 14,75 пенса.

Для порівняння акції іншої британської нафтогазової компанії з активами в Україні JKX Oil & Gas за рік виросли на 4,87%: з 304,2 пенса на початку року до 319 пенсів за станом на 16 листопада.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 11 жовтня 2010 року відновив заборону Мінприроди на розробку родовищ Regal Petroleum.

18 жовтня компанія подала апеляцію на це судове рішення.

У кінці червня екс-глава Мінприроди Віктор Бойко повідомив, що міжвідомча робоча група з надрокористування при міністерстві вирішила призупинити ліцензію Regal Petroleum ще 23 грудня 2009 року через низку порушень.

За його словами, компанія спочатку заявляла про намір усунути порушення за три місяці, проте після цього терміну попросила ще про чотири місяці.

Наприкінці вересня 2010 року Regal Petroleum відзначала, що рівень видобутку в Україні виявився нижчим за очікування, а сама розробка - складнішою, ніж розраховувала компанія.

Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське (MEX) і Свиридівське (SV) газоконденсатні родовища у Полтавській області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: