Азаров показав МВФ суцільний позитив

Середа, 17 листопада 2010, 11:52 -

Міжнародний валютний фонд пересвідчився, що керівництво України виконує свої зобов'язання.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, коментуючи підсумки першого перегляду програми співробітництва МВФ з Україною в рамках угоди stand-by.

"Уряд завершив чергові переговори з місією МВФ в рамках перегляду програми співпраці. Можу засвідчити, що ми вийшли на новий рівень взаєморозуміння і взаємної довіри. МВФ пересвідчився, що українська влада добросовісно виконує свої зобов'язання", - сказав він.

"Як я уже зазначав, економіка України відновлюється. Останні дані Державного комітету статистики це підтверджують. Промислове виробництво за 10 місяців зросло на 10,7%. За січень-жовтень ВВП зріс на 4,6%, при цьому у жовтні ВВП збільшився на 5,7%", - наголосив премєр.

Реклама:

За словами Азарова, пожвавилося вливання в Україну іноземних інвестицій, які за 9 місяців зросли на 6,4%.

Обсяг роздрібного товарообігу в порівняльних цінах зріс на 5,8% у порівнянні з відповідним періодом 2009 року.

Також прем'єр наголосив, що в Україні стабільно підвищується рівень доходів громадян.

"Збільшуються їх заощадження: за жовтень - більш як на 3 млрд. гривень. Середньомісячна заробітна плата проти минулорічного збільшилася в номінальному обсязі майже на 20%. Ця стабільність буде продовжена і наступного року", - наголосив він.

За словами Азарова, МВФ пересвідчився в тому, що українська сторона сумлінно виконує свої зобов'язання і забезпечує впровадження макроекономічної та фінансової стабільності.

"Керівник місії пан Арванітіс заявив вчора, що місія досягла порозуміння на рівні експертів з представниками органів влади щодо питання про завершення першого перегляду програм. Таким чином рада директорів МВФ до кінця року може розглянути питання про завершення перегляду програм. Результатом стане виділення траншу розміром біля 1,6 млрд. доларів ", - сказав він.

Пи цьому прем'єр підкреслив, що на сьогодні Україна "не витратила жодного центу" з першого траншу МВФ.

"В першу чергу ці кошти нам потрібні не як ресурс на поточні потреби, а як резерв, який перекриває ризики здійснення першого етапу здійснення реформ, а також як сигнал міжнародним інвесторам, що Україні знову можна довіряти і покладатися як на абсолютно надійного партнера", - сказав він.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд погодив на рівні експертів питання про перший перегляд програми співробітництва з Україною в рамках угоди stand-by.

Схвалення радою директорів МВФ перегляду меморандуму дозволить Києву отримати другий транш кредиту у розмірі 1 млрд. SDR (1,6 млрд. доларів), з яких 1 млрд. доларів надійде до держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: