"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада схвалила конвенцію про конфіскацію злочинних доходів

Середа, 17 листопада 2010, 11:40

Верховна рада ратифікувала Конвенцію Ради Європи про пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму.

"За" проголосували 316 народних депутатів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Як пояснила, представляючи документ, заступник міністра юстиції Валерія Лутковська, конвенція була підписана від імені України 25 листопада 2005 року, однак, оскільки українське законодавство у цій сфері не відповідало вимогам конвенції, на ратифікацію не подавалася.

Лутковська також зазначила, що конвенція передбачає міжнародне співробітництво компетентних органів договірних сторін у розслідуванні та судовому розгляді справ, що стосуються конфіскації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Реклама:

Вона підкреслила, що така співпраця буде здійснюватися через центральний орган влади, який в Україні визначається щодо досудового розслідування Генеральною прокуратурою, а щодо судового рішення про конфіскацію - Міністерством юстиції.

У ході обговорення проекту народний депутат з фракції НУНС Юрій Кармазін відзначив, що ця конвенція в Україні все одно не буде виконуватись доти, поки не денонсована угода між Радянським Союзом та Кіпром щодо уникнення подвійного оподаткування.

"Поки мільярди йдуть туди (на Кіпр), і багато людей, в тому числі в цьому залі зацікавлені в тому, щоб вони туди йшли", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: