Україна хоче продавати цукор до Митного союзу

Вівторок, 16 листопада 2010, 14:50

Україна і країни Митного союзу на нараді 17 листопада в Білорусі мають намір обговорити можливість поставок українського цукру до Росії, Білорусі та Казахстану.

Про це заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Завтра в Білорусі відбудеться нарада, на яку запрошені наші представники і буде прийнято рішення, з якого періоду і в якому обсязі буде дозволено експорт цукру з України", - сказав він.

Також міністр повідомив, що Україна і Росія поки не підписали контракти на постачання в РФ української кукурудзи, як це обговорювалося раніше.

Реклама:

"Російська сторона, швидше за все, відпрацьовує, хто буде імпортувати - Об'єднана зернова компанія або безпосередньо споживачі", - припустив Присяжнюк.

При цьому він запевнив , що Україна готова до підписання контрактів на постачання кукурудзи, підкресливши: "Якщо вони будуть підписані, то тільки за умови експорту за ринковими цінами".

Як повідомлялося, Україна і Росія попередньо домовилися про постачання в РФ 2 млн. тонн кукурудзи і 100 тис. тонн цукру.

До 19 листопада російська сторона мала ухвалити рішення на рівні уряду про ввезення без мита 100 тис. тонн цукру, як і пообіцяв прем'єр-міністр Володимир Путін.

Україна ввела до 31 грудня 2010 року квоти на експорт 2,7 млн. тонн зерна, в тому числі на пшеницю 0,5 млн. тонн, ячмінь - 0,2 млн. тонн, кукурудзу - 2 млн. тонн, жито і гречку - по 1 тис. тонн.

Міністерство економіки оголосило про початок прийому з 16 по 30 листопада заявок на отримання ліцензії на експорт кукурудзи в рамках нерозподіленої експортної квоти, яка становить 518 тис. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: