Visa обіцяє знизити тариф для українців

Вівторок, 16 листопада 2010, 14:30

Американська компанія Visa готова знизити вартість своїх послуг для українських банків.

Про це заявив генеральний директор Visa International Consolidated Support Services Стівен Паркер на засіданні Антимонопольного комітету України у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нині ми готові прийняти комплекс заходів, результатом яких стане зниження загальної тарифного навантаження на банки", - сказав він.

Як повідомив виконуючий обов'язки глави АМКУ Юрій Кравченко, комітет очікує, що в середньому компанія реалізує заходи, які призведуть до зниження в середньому на 10% послуг з обслуговування платіжних карт Visa, а також зниження цін на ліцензії на послуги платіжної системи.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що відомство очікує, що подібні дії компанії Visa спричинять за собою адекватне зниження вартості послуг українських банків з обслуговування платіжних карт.

Кравченко відзначив, що підвищення вартості послуг компанією Visa спостерігалося з 2007 до першої половини 2010 року.

Він підкреслив, що АМКУ не став застосовувати штрафи щодо компанії Visa, оскільки вона активно співпрацювала з комітетом у рамках перевірки її тарифної політики.

При цьому Кравченко додав, що АМКУ в ході аналогічного розслідування послуг платіжної системи MasterCard готовий накласти на цю компанію штрафи, оскільки її співпраці з АМКУ недостатньо.

"З боку компанії MasterCard, а там ми проводимо розслідування, якщо не буде такої співпраці ... то у нас є всі засоби, щоб у рамках цієї справи про порушення (антиконкурентного законодавства України) накласти відповідні штрафи", - підкреслив Кравченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: