"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова "заморозили" нові корвети, Ан-70 і вертольоти

Вівторок, 16 листопада 2010, 14:19

Кбінет міністрів призупиняє фінансування державних програм зі створення корабля класу "корвет", літака "Ан-70" і з модернізації вертольотів.

Про це заявив директор Департаменту фінансів Міністерства оборони генерал-лейтенант Іван Марко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Мінобронои оприлюднило прогнозовані показники державного бюджету, які будуть виділені в 2011 році на розвиток озброєнь і військової техніки.

"На розвиток озброєнь вперше ми направляємо 1,7 млрд. гривень. Щоправда, цей ресурс не стосується програм "Вертоліт", "Корвет", а також "Ан-70", - заявив Марко.

Реклама:

Він відзначив, що міністр оборони поінформував президента про тимчасове припинення фінансування цих державних програм.

Водночас, директор департаменту фінансів Міноборони висловив надію, що фінансування цих програм розпочнеться з 2013-2014 років.

"Ми програми не зупиняємо, але припиняємо фінансування", - уточнив він.

Марко повідомив, що програма створення українського багатофункціонального ракетного комплексу "Сапсан" буде продовжена.

Він також поінформував, що в 2011 році в повному обсязі будуть забезпечені витрати на закупівлю 30 українських модернізованих танків "Булат" і 10 новітніх вітчизняних танків "Оплот".

"Президент поставив завдання, що 10 танків" Оплот "до 20-ї річниці Незалежності України повинні бути в строю", - підкреслив Марко.

Разом з тим він повідомив, що Міністерство оборони планує в 2011 році отримати фінансування в обсязі 13,6 млрд. гривень.

"Президент, Кабінет міністрів, Міністерство фінансів вперше зробили рішучі кроки щодо забезпечення потреб нашої оборони. Це стосується підвищення соціальних стандартів, підвищення рівня підготовки військ, розвитку змісту і закупівлі нових зразків озброєння", - зазначив Марко, додавши, що фінансування потреб оборони в 2010 році і заплановані видатки на 2011 рік у цілому задовольняють військове відомство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: