Тисячі підприємців протестують під парламентом

Вівторок, 16 листопада 2010, 10:20

Близько 4 тис. підприємців пікетують Верховну раду з вимогою не приймати проект Податкового кодексу, запропонований Кабінетом міністрів.

Серед пікетувальників - підприємці Дніпропетровської, Луганської, Донецької, Кіровоградської, Сумської, Одеської, Чернівецької й Львівської областей, повідомляє агентство "Українські новини".

Учасники акції розмістилися за огородженням перед будівлею парламенту.

Крім цього, у Маріїнському парку також зібралася велика кількість людей.

Реклама:

Представники правоохоронних органів, які стежать за порядком під час пікету, не можуть назвати кількість пікетувальників, тому що ті продовжують підходити до парламенту.

Підприємці тримають, а також закріпили на огородженні плакати з написами: "Податки вищі за доходи! Дайте нам працювати чесно", "Прийняття Податкового кодексу - злочин проти беззахисного народу України!", "Донбас проти податкового терору", "Сьогодні - Податковий, завтра - Трудовий, післязавтра - кріпосне право?!"

На площі перед парламентом шумно - пікетувальники б'ють палицями по металевих відрах, викрикуючи: "Ганьба!", грає музика.

Крім цього, по вулиці Грушевського автомобілі, що рухаються, зокрема, близько 40 машин таксі, у яких на антенах зав'язані жовто-блакитні стрічечки, сигналять, збільшуючи в такий спосіб шум.

Водночас, у Маріїнському парку, біля Верховної Ради, зосереджено понад 20 автобусів з тонованими вікнами, у яких перебувають бійці спецпідрозділу МВС "Беркут" і бійці Державної служби охорони при МВС України, повідомляє агентство "УНІАН".

За даними міліції, для охорони громадського порядку біля Верховної ради та інших державних установ, які розташовані у центрі Києва, задіяно майже півтори тисячі працівників Міністерства внутрішніх справ.

Як відомо, на засіданні у вівторок Верховна рада розгляне в другому читанні проект Податкового кодексу.

Прем'єр-міністр Микола Азаров допускає можливість прийняття Податкового кодексу в другому читанні уже сьогодні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!