Зернотрейдери готуються судитися з урядом

Понеділок, 15 листопада 2010, 16:06

Ряд зернотрейдерів готують судові позови у зв`язку з порушеннями при видачі документів, необхідних для отримання квот на експорт зерна.

Про це УНІАН повідомив президент Української зернової асоціації (УЗА) Володимир Клименко.

"Цілий ряд компаній хоче подавати до суду. Я сьогодні на раді підприємців при Кабінеті міністрів про це сказав, що ряд компаній зараз готують позови до суду", - відзначив Клименко.

Співрозмовник додав: "Я думаю, що до суду подаватимуть на Мінагрополітіки за незроблену роботу. Я вважаю, що МінАП із завданнями, які покладені Кабінетом міністрів постановою, повністю не впоралося".

Реклама:

За словами Клименка, Міністерство аграрної політики з незрозумілих причин одним компаніям видало необхідні документи, а іншим - не видало.

"Анекдот полягає в іншому: МінАП тепер на питання, чому ви не видали документи компаніям відомим, з нормальними документами, сьогодні стало видавати документи з позначкою 12 числа. Представники компаній 12 числа знаходилися в будівлі міністерства до восьмої вечора. Їм сказали, що ніяких висновків для вас не немає, а сьогодні ряд компаній раптом дізнаються", - відзначив президент УЗА.

Він підкреслив, що зі складу комісії з розподілу квот на експорт зерна виключили представників громадських організацій, "це зробило і Мінагрополітіки, і Мінекономіки, за чиєю командою - незрозуміло".

"Тому ніхто не зміг контролювати процес. З незрозумілих причин були відсіяні сотні документів..." - додав Клименко.

Нагадаємо, комісія з розгляду заявок на видачу ліцензій на експорт окремих видів сільськогосподарської продукції розподілила квоти на експорт 2,114 млн. тонн зернових культур до 31 грудня між 28 компаніями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!