Путін готовий дати Болгарії газову знижку

Субота, 13 листопада 2010, 16:10

ТОВ "Газпром експорт" зробило Болгарії пакетну пропозицію за цінами на газ, що передбачає їх зниження на 5-7% до кінця 2012 року.

Про це ідеться у матеріалах до візиту прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна в Софію, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Також між "Газпромом" і Болгарією була досягнута домовленість виключити посередників з технологічного ланцюжка постачання російського газу в Болгарію, починаючи із січня 2013 року.

"Домовлено, що до 30 червня 2011 року "Газпром експорт" укладе з "Булгаргазом" прямій довгостроковий договір про постачання, що гарантує потреби болгарських клієнтів у природному газі з Росії на умовах, не гірше тих, котрі можуть бути надані будь-якому іншому покупцеві в тім же пункті здачі", - ідеться у матеріалах.

Реклама:

Ці домовленості були досягнуті в ході переговорів міністра енергетики РФ Сергія Шматка з керівництвом Болгарії в липні 2010 року.

При цьому домовленість про зниження ціни була зафіксована в протоколі, підписаному під час цих переговорів між "Газпром експортом" і "Булгаргазом".

Як очікується, ріст обсягів транзиту газу до 2013 року через Болгарію виросте з 15,5 млрд. кубометрів до 22-23 млрд. кубометрів до 2030 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: