"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров допоміг військовим за рахунок інвалідів

Субота, 13 листопада 2010, 12:35

Кабінет міністрів збільшив фінансування армії за рахунок коштів, призначених на виплату допомоги родинам з дітьми, малозабезпеченим родинам, інвалідам дитинства, дітям-інвалідам.

Про це йдеться в постанові уряду №969 від 18 жовтня 2010 року, якою установлюється порядок використання в 2010 році коштів держбюджету, призначених Міноборони, пише "Дзеркало тижня".

Так, зокрема, на потреби оборонного відомства виділено 350 млн. гривень, спочатку призначених на допомогу дітям-інвалідам і малозабезпеченим родинам із Дніпропетровської, Луганської, Харківської областей і столиці України.

Понад 71 млн. гривень, спочатку призначених на допомогу інвалідам дитинства, відповідно до урядової постанови, підуть на санаторне забезпечення, лікування і реабілітацію військовослужбовців.

Реклама:

Крім того, 70 млн. гривень "дитячих" грошей будуть витрачені на закупівлю і модернізацію озброєнь і військової техніки.

Видання відзначає, що низка положень цієї постанови прямо суперечить Бюджетному кодексові України і частині першій статті 27 закону "Про державний бюджет на 2010 рік", відповідно до якої поточні трансферти місцевим бюджетам належать до захищених статей витрат держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!