"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Терьохін: Литвин з Азаровим вирішили наплювати на Бюджетний кодекс Януковича

Субота, 13 листопада 2010, 10:42

За нормами Бюджетного кодексу, держбюджет на 2011 має будуватися на правилах оподаткування, що діяли на середину серпня 2010 року.

Про це нагадав екс-міністр економіки, депутат Верховної ради від БЮТ Сергій Терьохін у статті для тижневика "Дзеркало тижня".

"Виходячи з норм Бюджетного кодексу, держбюджет на черговий рік будується на правилах оподаткування, що діють на середину серпня попереднього року", - зазначив він.

"Нова редакція Бюджетного кодексу була нещодавно підписана Януковичем і після опублікування стала законом. Згідно з новими правилами Бюджетного кодексу, Азаров подав проект держбюджету на 2011 рік на розгляд парламенту. Але Литвин повернув цей проект, оскільки, на його думку, проект не враховував зміни, передбачені в проекті Податкового кодексу, що був прийнятий в першому читанні", - констатував депутат.

Реклама:

При цьому Терьохін підкреслив своє різко негативне ставлення до цього порушення.

"Більшої дурості або нахабства за 16 років перебування в парламенті я не спостерігав. Напевно Литвин разом з Азаровим вирішили наплювати на Бюджетний кодекс, підписаний Януковичем", - заявив екс-міністр економіки.

На думку Терьохіна, у президента в разі прийняття Верховною радою Податкового кодексу може виникнути певна дилема.

"У разі прийняття Податкового кодексу парламентом у Януковича є два варіанти - заветувати закон або його підписати. Якщо Янукович підпише кодекс, то він буде виглядати блазнем, оскільки норми Податкового кодексу категорично суперечать нормам Бюджетного кодексу, ним же раніше підписаного. Якщо Янукович ветує кодекс, то хтось має постраждати", - упевнений Терьохін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!