Уряд компенсує сільгоспмашзаводам ставки за кредитами

П'ятниця, 12 листопада 2010, 18:24

Підприємствам машинобудівного комплексу, які випускають продукцію для АПК і реалізують інвестиційні проекти, процентна ставка за залученими в національній валюті кредитами буде компенсуватися в розмірі 1,4 облікової ставки НБУ за середньостроковими (до трьох років) і 1,5 облікової ставки за довгостроковими (до п'яти років) кредитами.

Це закріплено Порядком використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для виконання Державної програми розвитку вітчизняного машинобудування для АПК і компенсації підприємствам ставок за кредитами для реалізації інвестпроектів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, компенсація ставок за кредитами підприємствам машинобудування для АПК буде здійснюватися виходячи з розміру облікової ставки Нацбанку, що діє на дату нарахування відсотків за кредитами, але не більше відсоткової ставки за залученими кредитами.

Головним розпорядником коштів визначене Міністерство промислової політики.

Реклама:

Обсяг бюджетних коштів визначається окремим рішенням Кабінету міністрів.

Бюджетні кошти виділяються на безповоротній основі і, крім компенсації ставок за кредитами, спрямовуються на погашення кредиторської заборгованості, що виникла в 2009 році за загальним фондом держбюджету у зв'язку з виконанням програми держпідтримки вітчизняного машинобудування для АПК, в тому числі через механізм здешевлення кредитів.

Як повідомлялося, Держпрограмою розвитку вітчизняного машинобудування для АПК на 2007-2010 роки, яка оцінювалася в 3,18 млрд. гривень, орієнтовно було передбачено, зокрема, бюджетне фінансування в розмірі 203,2 млн. гривень, і фінансування за рахунок кредитів в розмірі 1,47 млрд. гр.

У тому числі в 2010 році фінансування за рахунок кредитів передбачалося в розмірі 470 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!