Азарову вдалося переконати ревізорів в послідовності

П'ятниця, 12 листопада 2010, 17:54

Прем'єр Микола Азаров переконаний, що Податковий кодекс буде ухвалений вчасно.

Про це глава уряду заявив під час переговорів з представниками місії Міжнародного валютного фонду щодо узгодження тексту Меморандуму про співробітництво з МВФ, повідомляє прес-служба українського уряду.

Азаров гарантував, що державний бюджет на наступний рік буде розроблений у відповідності до тих параметрів, які закладені у програму співпраці з МВФ, оскільки вони є реалістичними і відповідають інтересам розвитку економіки України.

Зокрема, прем'єр запевнив представників МВФ, що дефіцит держбюджету-2011 не перевищуватиме 3,5% ВВП.

Реклама:

У свою чергу керівник Місії МВФ Атанасіос Арванітіс зазначив, що йому відомо про плани Кабміну прийняти проект Податкового кодексу ще у листопаді.

Він підкреслив, що у такому разі є всі можливості у стислі строки подати до парламенту та прийняти державний бюджет-2011 на новій податковій базі.

"Ми знаємо, що друге читання проекту Податкового кодексу в парламенті відбудеться 18-19 листопада. В цьому разі до кінця поточного місяця ви зможете подати на розгляд проект державного бюджету", - зауважив керівник місії МВФ.

Крім того, Азаров повідомив, що обсяг державних гарантій у 2011 році залишиться на рівні 2010 року - 15 млрд. гривень.

"Ми дуже обережно даємо ці гарантії", - додав він.

Арванітіс погодився з позицією прем'єра України: "Так, ми спостерігаємо, що ви досить жорстко ставитеся до видачі державних гарантій. Отже, у 2011 році використовуватимемо ту ж норму щодо державних гарантій, яка діяла у 2010 році".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!