Клюєв хоче міняти чиновників за "газові" борги

П'ятниця, 12 листопада 2010, 17:43

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв пропонує боротися з боргами за газ шляхом підвищення платіжної дисципліни, проведенням кадрових змін та кредитними ресурсами.

Про це він заявив на брифінгу в п'ятницю у Харкові, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Клюєв зазначив, що питання про вихід із ситуації з боргами за газ "до керівництва обласної державної адміністрації, до керівників міст і районів Харківської області, які наростили досить високі обсяги заборгованості".

Після перерахування варіантів виходу із ситуації віце-прем'єр заявив: "Друге - це поміняти деяких керівників, які зарвалися. Наведу один приклад: поміняли в Дніпропетровську деяких керівників підприємств комунального господарства - одразу збільшились обсяги платежів за спожиті енергоносії. У Житомирській області така ж ситуація".

Реклама:

"Ті керівники, які не справляються, з ними потрібно дуже легко і швидко прощатися, і давати дорогу молодим, більш перспективним, які вміють працювати", - підкреслив він.

Також Клюєв зазначив, що НАК "Нафтогаз Україна" і Кабмін можуть надавати позики з державного бюджету, можлива також розстрочення та реструктуризація боргів.

Крім того, перший віце-прем'єр повідомив, що різниця в тарифах на газ буде компенсована державою до середини грудня.

Як повідомлялося, на селекторній нараді за розрахунками за енергоносії в п'ятницю в Києві Клюєв відзначив інертність НАК "Нафтогаз Україна" у зборі коштів за поставлений природний газ і назвав у числі найбільших боржників Донецьку, Луганську, Одеську та Харківську області, а також місто Київ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!