КМДА витратить близько 100 мільйонів на повітря

П'ятниця, 12 листопада 2010, 15:57

КМДА витратить близько 100 мільйонів гривень на очистку газів, які викидає у повітря підприємство "Енергія".

Про це повідомляє прес-служба держадміністрації .

11 листопада на чолі із заступником голови КМДА Олександром Мазурчаком відбулося засідання робочої групи з питань поводження з твердими побутовими відходами у місті Києві.

На засіданні фахівці, вчені та спеціалісти з різних галузей розглядали інвестиційні пропозиції від іноземних компаній стосовно реконструкції заводу "Енергія" та будівництва нового сміттєспалювального заводу.

Реклама:

"Щороку у Києві накопичується понад мільйон тонн твердих відходів. І сьогодні ми заслуховуємо представників інвесторів, які пропонують різносторонні технології утилізації ТПВ та варіанти реконструкції діючого заводу "Енергія", - зауважив Олександр Мазурчак.

Він зазначив, що реконструкцію заводу столична влада планує здійснити протягом наступного року.

"Сьогодні Києвом цікавиться чимало інвесторів. Свої пропозиції надали вже японці, німці, чехи та інші. Думаю, що у наступному році ми нарешті здійснимо реконструкцію заводу "Енергія", витративши, крім того, близько 100 млн. грн. на очистку газів, які викидає у повітря підприємство", - сказав він.

"Цей крок дуже важливий для столичної влади - завод повинен бути нешкідливим для киян. Крім того, ми зможемо отримувати понад 227 тис. гігакалорій тепла на рік, що дозволить запускати в мережу 10 мегават електроенергії на годину", - наголосив Мазурчак.

За його словами, на реконструкцію заводу "Енергія" необхідно спрямувати близько 250 млн. грн.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!